Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем с двигател

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем с двигател

Колеги, преди да започна се извинявам, че може да повтарям някоя тема, но искам точно да обясня какво е поведението на моята алфица.
    Колата ми е 146, Боксер 1.3 1995 година. От вчера двигателя ми изгуби мощност, колата на ниските скорости е спъната, и звука му се промени. Пърди малко като трабантче, работи неравномерно и се тресе и на газ и на бензин. Преди двигателя звучеше на моменти така само веднага след като запаля и след малко подаване на газ се оправяше. На моменти задържа оборотите, а на моменти като падат стрелката подминава нормалните обороти и след това се връща, като дори понякога гасне. Имам чувстото че неравномерното работене може да е от свещи или кабели.
    Надявам се да ми дадете насоки преди да започна мъчителното ходене при майстори.
    Благодаря предварително!

колега като за начало и най сигурно може да погледнеш дюзите щом имаш и газ най-вероятно твоя проблем е там
    тва е от опит аз имах метан и не е лошо да ги почистиш щот при мен накрая стана така че ме остави на пътя взе постоянно да глъхне подавам гас тя ще изгасне и накрая неможех да потегля..
    Alfa 145 1.4 t.s

Comment

Здравей, колега, -
      --първо си провери наистина кабелите (дали за закачени към свещите), ако не си ги сменял едни нови са до 40 лева.
      --после може, да свалиш свещите и да ги огледаш визуално как са, пак ако не си ги сменял са 20-30 лева макс
      --трето, зареждаш бензин до горе и я бримчиш по магистралата да се отпушат бензиновите д*зи.
      Щом го птрави и на газ, сигурно не е от дюзите.
      После ги почвай маисторите.
      146 1.3 боксер 1996г.
      156 SW 1.9 JTD 8V 2002

Comment

Здравей колега , аз имам същата колица, като твоята. Купих я и хоп същият проблем . При мен болката беше , че някой майстор, като е слагал газова на колата, не знам защо е прекъснал всички кабели на дюзите и ги е превързал, както той си знае . Дефакто колата работеше на 2 цилиндъра . Превързахме кабелите , смених кабели и свещи и колата се пооправи. А светят ли ти лампички по таблото , може и друг да е проблема . При мен е ламбда сонда и пак не ми върви колата , кофтито е че се уморих да я правя вяче .Успех с колицата.

Comment

Blagodqarq na vsi4ki koito mi otgovoriha! Taka okaza se 4e naistina edin cilindar ne raboti. Smenih kabeli za6toto ediniq ne puska6e tok - ne se opravi! Utre 6te smenq ednata bubina tai kato i s noviq kabel do cilindara ne varvi nikakuv tok. 6te pi6a kakvo se e slu4ilo!

---------- Post added at 00:16 ---------- Previous post was at 00:12 ----------

не знам защо е прекъснал всички кабели на дюзите и ги е превързал, както той си знае
          Kolega, izvinqvai ama ne moga da te razbera kakvo iska6 da kaje6 s prevarzal? V smisul svarzal e sve6tite s kabelite kakto mu doide? To si ima ot koi izhod na bobina za koi cilindar. A nqkoi moje li da mi dade info to4no kak se svarzvat 4e da proverq dali na moqta sa kakto trqbva!
          Izvinqvaite za latinicata..no ne sam si na pc-to.

Comment

Working...
          X